Çölyak hastası olarak süt ürünlerini tüketip tüketemeyeceğim konusunda çok kafam karıştı. Süt ve süt ürünlerinin gluten içermediğini okudum ama işlenmiş ürünlerde gluten olabileceğinden bahsediliyor. Özellikle yoğurtlar ve peynirlerde durum nasıl? Gluten içermeyen ürünleri seçmek yeterli mi, yoksa başka nelere dikkat etmem gerekiyor? Ayrıca, laktoz intoleransı da sıkça karşılaştığım bir durum. Bu konuda da ne yapmalıyım? Alternatif süt ürünleri hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Çölyak hastası olarak süt ürünlerini tüketip tüketemeyeceğim konusunda çok kafam karıştı. Süt ve süt ürünlerinin gluten içermediğini okudum ama işlenmiş ürünlerde gluten olabileceğinden bahsediliyor. Özellikle yoğurtlar ve peynirlerde durum nasıl? Gluten içermeyen ürünleri seçmek yeterli mi, yoksa başka nelere dikkat etmem gerekiyor? Ayrıca, laktoz intoleransı da sıkça karşılaştığım bir durum. Bu konuda da ne yapmalıyım? Alternatif süt ürünleri hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim.
Cevap yaz