Çölyak hastası olarak süt tüketimi konusunda merak ettiklerim var. Süt ve süt ürünlerinin gluten içermediği söyleniyor, ama etiketleri dikkatlice okumak gerektiği vurgulanıyor. Peki, hangi süt ürünlerini tüketmek daha güvenli? Özellikle işlenmiş ürünlerde gluten kontaminasyonu riski olduğuna göre, bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Doğal süt ve yoğurt için güvenilir markalar var mı? Gluten içermeyen süt alternatifleri de gerçekten güvenilir mi yoksa bunlarda da bir risk var mı? Dikkat etmem gereken başka noktalar var mı?
Çölyak hastası olarak süt tüketimi konusunda merak ettiklerim var. Süt ve süt ürünlerinin gluten içermediği söyleniyor, ama etiketleri dikkatlice okumak gerektiği vurgulanıyor. Peki, hangi süt ürünlerini tüketmek daha güvenli? Özellikle işlenmiş ürünlerde gluten kontaminasyonu riski olduğuna göre, bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Doğal süt ve yoğurt için güvenilir markalar var mı? Gluten içermeyen süt alternatifleri de gerçekten güvenilir mi yoksa bunlarda da bir risk var mı? Dikkat etmem gereken başka noktalar var mı?
Cevap yaz