Çölyak hastalarının bulgur tüketip tüketemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Bulgurun buğdaydan elde edildiği ve gluten içerdiği bilgisi dikkate alındığında, bu durumun çölyak hastaları için ne kadar riskli olabileceği aklımı kurcalıyor. Glutenin, bağışıklık sisteminin ince bağırsak dokusuna saldırmasına yol açması, bu hastalığın ciddiyetini gösteriyor. Alternatif tahıllar hakkında bilgi verilmesi de çok önemli, bu sayede hastalar sağlıklı bir beslenme planı oluşturabilir. Sizce bu konuda daha fazla bilinçlenmek için neler yapılmalı?
Çölyak hastalarının bulgur tüketip tüketemeyeceği konusunda ne düşünüyorsunuz? Bulgurun buğdaydan elde edildiği ve gluten içerdiği bilgisi dikkate alındığında, bu durumun çölyak hastaları için ne kadar riskli olabileceği aklımı kurcalıyor. Glutenin, bağışıklık sisteminin ince bağırsak dokusuna saldırmasına yol açması, bu hastalığın ciddiyetini gösteriyor. Alternatif tahıllar hakkında bilgi verilmesi de çok önemli, bu sayede hastalar sağlıklı bir beslenme planı oluşturabilir. Sizce bu konuda daha fazla bilinçlenmek için neler yapılmalı?
Cevap yaz