Çölyak hastalığı ile ilgili olarak, gluten içeren tahıllardan uzak durmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor musun? Özellikle buğday, arpa ve çavdar, çölyak hastaları için ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, bu tahılları içeren unlu mamuller ve işlenmiş gıdalar hakkında ne düşünüyorsun? Onlardan uzak durmak zor bir karar mı? Ayrıca, gluten içermeyen alternatifler bulmanın ne kadar kolaylaştığını duydun mu? Bu konuda deneyimlerin var mı?
Çölyak hastalığı ile ilgili olarak, gluten içeren tahıllardan uzak durmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor musun? Özellikle buğday, arpa ve çavdar, çölyak hastaları için ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, bu tahılları içeren unlu mamuller ve işlenmiş gıdalar hakkında ne düşünüyorsun? Onlardan uzak durmak zor bir karar mı? Ayrıca, gluten içermeyen alternatifler bulmanın ne kadar kolaylaştığını duydun mu? Bu konuda deneyimlerin var mı?
Cevap yaz